Meet & Greet Jimmy Nelson

zondag 30 oktober 2022 13:00
Meet & Greet Jimmy Nelson

Meet & Greet Jimmy Nelson zondag 30 oktober 2022 tussen 13:00 en 15:00 

Jimmy Nelson brengt met Between the Sea and the Sky een ode aan Nederland. In zijn nieuwe kunstboek portretteert Jimmy Nelson twintig Nederlandse gemeenschappen in traditionele streek- en klederdracht en de omgeving die hen gevormd heeft. Het is zijn meest persoonlijke boek tot nu toe. Tijdens de recente pandemie met wereldwijde reisbeperkingen besefte Jimmy dat hij niet naar de uiteinden van de wereld hoeft te trekken om uitzonderlijke menselijke schoonheid te ontdekken. Dat inzicht leidde tot een nieuw project vlakbij huis.

Op 30 oktober brengt Jimmy een bezoek aan boekhandel Koops en presenteert zijn resultaat Between the Sea and the Sky , een ode aan Nederland, Nelsons geadopteerde vaderland. Tijdens zijn bezoek is er voor jullie een unieke mogelijkheid tot Meet & Greet met deze grootste fotograaf van o.a. Before They Pass Away en Homage to Humanity. Tevens is er de mogelijkheid tot aanschaf van merchandise en/of een gesigneerde editie van Between the Sea and the Sky voor €125 (normale prijs €195).

Locatie: Boekhandel Koops

Aanvang: 13:00h. 

Toegang: gratis, meld je aan via [email protected]

 

Jimmy Nelson heeft zijn hele leven lang oorspronkelijke culturen gefotografeerd, wat in 2013 zijn eerste boek Before They Pass Away opleverde. Vijf jaar later volgde Homage to Humanity (2018). Nelson plaatst de mensen voor zijn camera op een voetstuk waarmee hij buitengewone en vaak bijna vergeten gemeenschappen een waardig en zichtbaar platform geeft. Met zijn gepassioneerde portretten viert Nelson de menselijke diversiteit en schoonheid. Het is Nelsons droom de mensheid te verbinden door een gevoel van liefde voor zichzelf, elkaar en de aarde. Alleen dan kunnen we onze kostbare planeet in stand houden.

pro-mbooks2 : libris