Betalen

Staat je vraag er niet bij? Dan kun je altijd contact opnemen met de boekhandel of onze klantenservice.

Hoe kan ik betalen?
Kan ik via de webshop een Boekenbon verzilveren of bestellen?

Op 1 september 2012 is de Boekenbon-cadeaukaart geïntroduceerd. Met deze Boekenbon-cadeaukaart kun je in onze webshop betalen als je kiest voor thuisbezorgen. Als je kiest voor afhalen in de boekhandel, kun je uiteraard je Boekenbon-cadeaukaart in de boekhandel of online verzilveren.

Ook downloadbare ebooks en luisterboeken kunnen met de Boekenbon-cadeaukaart betaald worden. Zie ook het onderwerp 'Hoe kan ik betalen' voor meer informatie.

Heb je nog papieren Boekenbonnen? Deze kunnen voor onbepaalde tijd (tenzij de bon een geldigheidsduur aangeeft die is verstreken) in de boekhandel verzilverd worden, maar je kunt hier niet mee betalen in onze webshop.

Wil je graag een Boekenbon aanschaffen? Dan kun je hiervoor terecht bij je Libris of Blz.-boekhandel. Je kunt geen Boekenbonnen kopen via de webshop.

Hoe werkt betalen met de Boekenbon-cadeaukaart in de webshop?

Voor het verzilveren van je Boekenbon heb je het 19-cijferige kaartnummer en een 6-cijferige pincode nodig. De 6-cijferige pincode bevindt zich achter een kraslaag op de achterzijde van je Boekenbon-cadeaukaart.

  • Kras de 6-cijferige code van je Boekenbon(nen) weg.
  • Selecteer en bestel je boeken op onze website. Wanneer je klaar bent met bestellen ga je naar je winkelmandje en klik je op 'Bestellen'. (Je vult dus dus geen code in bij "Ik heb een kortingscode".)
  • In 'Stap 3: Betaalwijze' kies je voor 'Boekenbon' en klik je op 'Bestelling afronden'.
  • Je komt nu terecht op de website van onze betaalservice Buckaroo.
    Vul het kaartnummer (zonder spaties!) in bij kaartnummer. Vul de pincode van je boekenbon in, in het invulveld daaronder. (Wanneer je browser vraagt om het wachtwoord op te slaan, kies je voor nee of nooit.)
  • Wanneer je jouw bestelling wilt betalen met een tweede (of meer) Boekenbon(nen) herhaal je dit nogmaals. Je kunt een eventueel restant bedrag betalen met een andere betaalmethode. Dit wijst zich vanzelf wanneer je de instructies op opeenvolgende schermen van Buckaroo opvolgt.
  • Wanneer je bestelling volledig is betaald, keer je terug naar onze website. Je ontvangt een orderbevestiging van je bestelling per e-mail.

Je hoeft het bedrag op je Boekenbon niet in één keer op te maken. Het restant saldo kun je controleren bij de saldocheck op de site van Boekenbon.nl.

Meer informatie over de Boekenbon

Ik heb een Boekenbon of VVV cadeaukaart van 50 euro of meer, kan ik die gebruiken?

Belangrijke wijziging wegens nieuwe regelgeving per 1-7-2020:
In mei 2020 is de Europese anti-witwasrichtlijn AMLD5 in de Nederlandse wetgeving geïmplementeerd in de Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft). De invoering hiervan heeft impact op het accepteren van een aantal cadeaukaarten, waaronder de Boekenbon- en VVV-cadeaukaart, omdat deze gezien worden als ‘elektronisch geld’ (EGI) en vallen onder de werking van deze wet. Met ingang van 1 juli 2020 mag het deel van de transactie van de Boekenbon- of VVV-cadeaukaart niet meer zijn dan 50 euro. Uiteraard kun je het resterende deel van de transactie betalen met een van onze andere betaalmethodes.

Voorbeeld: je hebt een Boekenbon- of VVV-cadeaukaart met een waarde van 100 euro. Je koopt in onze webshop een artikel van 75 euro, dan kun je 50 euro betalen van het tegoed dat op je cadeaukaart staat. De resterende 25 euro betaal je met bijv. iDeal. Het overige tegoed op de cadeaukaart kun je bij een volgende bestelling gebruiken.

Mijn betaling is mislukt en nu is mijn Boekenbon of VVV cadeaukaart afgeschreven, wat nu?

Bij een mislukte betaling, staat het bedrag binnen 48 uur terug op de Boekenbon of VVV-cadeaukaart.

Bij betaling wordt het bedrag even gereserveerd, vandaar dat je bon tijdelijk wordt afgeschreven. Wordt de betaling niet voltooid, dan wordt de cadeaukaart automatisch teruggestort. Vaak is dit al iets sneller dan 48 uur zichtbaar. Daarna kun je de Boekenbon of VVV-cadeaukaart opnieuw gebruiken.

Je kunt het saldo checken via www.boekenbon.nl of https://www.vvvcadeaukaarten.nl/saldo-checken

Daarna kun je de bestelling opnieuw plaatsen.

Waarom kan ik niet kiezen voor betalen in de boekhandel?

Bij een afhaalbestelling kun je ervoor kiezen je bestelling pas te betalen in de boekhandel. Deze mogelijkheid zie je bij de betaalmogelijkheden tijdens het bestelproces van je afhaalbestelling.

Studieboeken vormen hierop een uitzondering. Bij studieboeken kun je tot maximaal 100 euro achteraf in de boekhandel betalen. Bij hogere bedragen aan studieboeken dien je wel vooraf te betalen.

De reden hiervoor is dat studieboeken meestal niet standaard in de boekhandel liggen en speciaal voor je worden besteld door de boekhandel.

Eventueel kun je wel meerdere losse bestellingen met studieboeken plaatsen voor een lager bedrag om deze af te kunnen rekenen in de boekhandel. Of stuur je favoriete boekhandel een mail met je bestelling, dan helpen zij je graag.

Hostname: pro-mbooks3